Si të zgjedhësh perdet e duhura sipas dhomave dhe stilin e shkopit të perdes sipas materialit

134

Nëse zgjidhen me kujdes, në varësi të stilit dhe materialeve, mbajtëset e perdeve mund te valorizojnë jo vetem perdet por të gjithë ambientin.

Të gjithë e dimë sa të rëndësishme janë perdet për të kompletuar dhe definuar stilin e një ambienti. Shpesh here harxhojmë kohe dhe lekë perdet duke harruar që dhe mbajtëset e tyre kanë rëndësi.
Deri para pak kohësh, mbajtësja e perdeve që quhet dhe shkopi I perdes ishte nje produkta nonim që nuk duhej të dukej. Sot ky interpretim nuk është më i saktë, sepse sistemi i perde siç quhet tashme, është një pjesë e vërtetë e mobilimit dhe nga ana praktike dhe nga ana funksionale.
Ëshë e rendësishme që të gjejmë mbajtëset adapte për çdo perde në shtëpi: linear dhe gjeometrikë nëseperdja është moderne dhe me ndonje dekorim nëse pëlhura është klasike.

Padyshim që dhe materialet bëjnë diferencën.Ekzistojnë mbajtëse druri, me ngjyra të ndryshme të cilat mund të kombinohen dhe me perden ,dhe mbajtëse metali, të patinuara, satin, mat ose ngjyrë kromi. Kompanitë e sotme e kanë zhvilluar aq shumë këtë produkt, duke e përshtatur me çdo nevojë, çdo hapësirë çdo stil e ngjyrë.