Këshilla për arredimin e dhomës së ndenjes

204

Çdo sallon ka personalitetin e tij. Është një ambient pritjeje, por edhe një ambient relaksi ku mund të shikojmë televizor, të lexojmë apo edhe të pushojmë.Me një fjalë, duhet të jetë i këndshëm, i ngrohtë dhe mikpritës.

Këshillat që duhet të ndiqni!

Bëni matje. Përdorni një metër ose një shkop nga oborri rreth një metër për të matur gjatësinë dhe gjerësinë e dhomës tuaj. Gjithashtu llogarisni dimensionet e këndeve apo të hapësirave  të tjera të fshehura në dhomë.

Analizoni  se si do përdoret dhoma. Në qoftë se është një dhomë pritje për mysafirët, ju duhet të shikoni për orendi me shije fine dhe pëlhura delikate. Nga ana tjetër, në qoftë se ajo shërben si një dhomë ndenje për familjen tuaj, ju do të donit ta ndryshoni atë për ta bërë sa më komode.

Koordinoni stilet. Përdorni tipare arkitektonike të mëdha në dhomën tuaj për të udhëhequr stilin e mobileve në dhomën e ndenjes. Nëse ju keni oxhak të madh, blini aksesorë dekorues për pjesën e oxhakut. Nga ana tjetër, ju mund të dëshironi mobilie moderne afër dritareve  për të parë jashtë në një skenë të qytetit. Ose ju mund të merrni më formalisht me një pjesë të dhomës  duke e stolisur me zbukurime të ndryshme.

Zgjidhni tekstilet e duhura. Zgjidhni një dizajn për tapete që përshtatet me stilin tuaj të përgjithshëm dhe ngjyra në kombinim me temën e dhomës suaj. Kur vjen puna për të mbulesat, zgjidhni një në përputhje me nivelin e përdorimit të divanit ose karriges, të jetë rezistente por edhe në kombinim me mobiliet tuaja.

Komoditeti. Zgjidhni divane dhe karrige sa më të rehatshme. Zgjidhni mobilie të bëra me materiale të kualitetit të lartë dhe do të ndieni luksin çdo herë që relaksoheni.