Paisjet shtëpiake që harxhojnë më shumë energji

118

Pasijet shtepiake jane te domosdoshme, por edhe harxhojne shume.

Pasijet e kuzhines jane ato qe harxhojne energji me se shumti. Pjesen me te madhe te kilovateve e harxhon ngrohja dhe frigoriferi.

Frigoriferi harxhon me shume se paisjet e tjera sepse duhet te punoje vazhdimisht. Ai rrin tere kohen ndezur, andaj edhe harxhon shume. Gjithashtu, dushi harxhon 60 kilovate ne ore, nese gjate tere kohes rri i ndezur, ndersa llampat harxhojne 45 kilovat.

Pas tyre vjen lavatriçja me 36 kilovat, hekuri, fshesa me korent dhe ne fund televizioni! Televizoinet me ekrane te sheshta harxhojne 400 vate energji, ndersa LCD ekraneve u nevojiten rreth 180 vate energji.