Paisjet shtëpiake që harxhojnë më shumë energji

5132

Nuk është ndonjë çudi e madhe nëse ju themi se kuzhina është hajdutja më e madhe e energjisë! Pjesën më të madhe të kilovatëve e harxhon soba por edhe frigoriferi nuk ngelet pas!
Frigoriferi harxhon më shumë se paisjet e tjera (pas sobës)  sepse duhet të punojë vazhdimisht.
Dushi harxhon 60 kilovatë në orë nëse e lini gjithë kohës në prizë ndërsa llampat harxhojnë 45 kilovat.
Pas tyre vjen lavatriçja me 36 kilovat, hekuri, fshesa me korent dhe në fund televizori!
Televizorët me ekrane të sheshtë harxhojnë 400 vatë energji, ndërsa LCD ekraneve u nevojiten rreth 180 vatë energji.